Zenato wijnmakerij tour en Amarone-proeverij

Variable
E-Ticket
Over deze activiteit
"De Zenato-wijnmakerij is lid van The Grand Wine Tour Association - een kwaliteitsmerk dat excellentie bij gastvrijheid bevestigt op wijnboerderijen. De Grand Wine Tour is ook een online magazine. " De wijnmakerij Zenato werd in 1960 opgericht door Sergio Zenato en kijkt uit over de kust van Venetië aan het Gardameer van Tenuta S. Cristina, Peschiera, waar 60 hectare aan wijngaarden zijn gewijd aan Trebbiano di Lugana, en aan Tenuta Costalunga, Valpolicella, waar 35 hectare de beroemde Corvina-, Rondinella- en Oseleta-druivensoorten. Tegenwoordig verspreiden zijn vrouw Carla en zijn kinderen Alberto en Nadia de voortreffelijkheid van Zenato-wijnen in meer dan 65 landen over de hele wereld. Passie, talent, ervaring, eindeloze toewijding aan hun land en de valorisatie van autochtone wijnstokken zijn al meer dan 50 jaar de onschatbare erfenis van de Zenato-familie. Aan het begin van de jaren zestig begreep Sergio Zenato het enorme potentieel van de inheemse druivensoort Trebbiano di Lugana en besloot - wanneer niemand erin geloofde - om zijn onvervulde potentieel te realiseren. Dit is hoe Lugana een uitstekende witte wijn werd, met de waardigheid die hem de DOC-erkenning (geregistreerde oorsprongsbenaming) opleverde.
Het landgoed Zenato S. Cristina ligt ten zuiden van het Gardameer, in de stad Peschiera del Garda, en de druiven hebben het leven geschonken aan internationaal bekroonde wijnen zoals Lugana S. Cristina en Lugana Riserva Sergio Zenato, een van de vlaggenschepen van het Zenato-merk . Het was vanuit de wens om de uitdagingen van de productie van mousserende wijn aan te gaan en de veelzijdigheid van het landgoed Trebbiano di Lugana uit te drukken dat Lugana Brut Metodo Classico en Lugana Pas Dosé Metodo Classico waren geboren.
TOUR
De tour begint tussen de historische wijngaarden van de familie Zenato in Lugana. Ondergedompeld in het groen tussen de rijen wijnranken, bewondert u het Gardameer en de Morainic-heuvels voordat u de kelder bezoekt om erachter te komen hoe inheemse druiven worden verwerkt en hoe het wijnproductieproces werkt. Je bezoekt dan de twee zalen gewijd aan Amarone, de koning van Valpolicella, en de ondergrondse wijnmakerij, het oudste gedeelte van de kelder, waar onze rode wijnen rusten. Hier krijgt u de kans om de twee verschillende bodems van Lugana en Valpolicella, die onze uitstekende wijnen tot leven brengen, uit de eerste hand te ontdekken en te ervaren. De tour eindigt met een proeverij van Zenato-wijnen in een werkelijk indrukwekkende setting, omringd door de 'bibliotheken' van de familie, waar de meest waardevolle wijnjaren worden bewaard. Klassieke rondleiding proeverijen: - Lugana DOC Metodo Classico Brut - Lugana DOC San Benedetto - Ripasso Valpolicella Ripasso DOC Superiore - Amarone della Valpolicella DOCG Classico Premium Tour proeverijen: - Lugana DOC Pas Dosé Metodo Classico - Lugana DOC Riserva Sergio Zenato - Cresasso Corvina Veronese IGT - Amarone della Valpolicella DOCG Classico Riserva Sergio Zenato
Kenmerken
Toerisme
75% Eten
75% Cultureel
70%
Collecties Deze ervaring maakt deel uit van deze collecties