Sweet Venice koffie- en dessertproeverij

Variable
E-Ticket
Over deze activiteit
Italianen zijn dol op hun koffie, maar er zijn bepaalde regels die je moet volgen als je de Italiaanse cafécultuur op de juiste manier gaat doen. Deze rondleiding zal je een bonafide caffè- expert maken, maar meer dan dat, het zal je ook kennis laten maken met de traditionele pasticcerie van Venetië. Je leert de geschiedenis van lokale zoete lekkernijen terwijl je door de meest lokale buurten in de stad wandelt! Je ontmoet je lokale gids op de trappen van het treinstation Santa Lucia (het enige treinstation in Venetië) en begint je avontuur aan het verkennen van de wijk Cannaregio. De eerste stop tijdens onze Venetië-rondleiding zal in het hart van het oude Joodse getto zijn, een wijk die 500 jaar oud is en nog steeds een belangrijk deel van de Venetiaanse gemeenschap is. Hier proeven we ons eerste zoete monster terwijl je een traditioneel koosjer gebakje probeert. Daarna is het koffietijd! En wat is een betere manier om te genieten van een kopje koffie in Venetië dan in een historische torrefazione ? We stoppen bij een familiebedrijf dat koffiebonen importeert uit de hele wereld en ze rechtstreeks in hun winkel braadt. Je geniet van het aroma terwijl je geniet van een goed kopje koffie - maar het belangrijkste is dat je leert hoe je het als een lokaal drankje drinkt! Uw gids leert u de geheimen van koffie op de juiste manier drinken, zodat u zich tijdens de rest van uw Italiaanse vakantie kunt mengen met de lokale bevolking. Na je shot cafeïne gaan we wandelen door de wijk Cannaregio, langs de belangrijkste hoeken van deze woonwijk. We stoppen bij een familiebakkerij die beroemd is om zijn torrone en andere traditionele desserts van Venetië, allemaal bereid met ingrediënten die populair zijn in dit deel van de wereld. Hier krijg je een les over de geschiedenis en achtergrond van de lokale Venetiaanse keuken. We vervolgen onze weg naar de wijk Castello, de grootste sestiere op het eiland en de thuisbasis van de Arsenale of Naval Dockyard van de stad. We verkennen de smalle straatjes van het gebied voordat we stoppen in onze volgende pasticceria , een elegante familiebeheerde plek die de meest geliefde en beroemde plek is om seizoensgebonden desserts te krijgen tijdens de vakantie: panettone met Kerstmis, colomba met Pasen ... afhankelijk van de tijd van het jaar, krijg je een mix van verschillende desserts om te proberen, passend bij het seizoen. Je zult hier ook de kans hebben om je benen te ontspannen op het centrale plein van de wijk, met uitzicht op de prachtige kerk van San Giovanni e Paolo. Eindelijk gaan we naar onze bijna laatste stop op deze tournee in Venetië om te genieten van de beroemde tiramisu ! Leer alles over dit Veneto dessert terwijl je geniet van een heerlijke zelfgemaakte. Vanaf daar lopen we richting ons eindpunt aan de Rialtobrug, maar we zijn nog niet helemaal klaar. Ben je dol op chocolade? Dat doen we ook, dus we kunnen de kans niet laten om een ​​atelier van chocolade te bezoeken, waar u een gastronomisch proeverij krijgt terwijl u ziet hoe deze smakelijke traktatie wordt gemaakt! Dan is het tijd om een presto te zeggen op de trappen van Rialtobrug, waar je lokale gids je enkele tips geeft om je dag in Venetië voort te zetten, of je een routebeschrijving geeft om terug te gaan naar je hotel.
Kenmerken
Toerisme
90% Cultureel
70% Origineel
50% Eten
20%
Collecties Deze ervaring maakt deel uit van deze collecties