Prosecco-proeverij bij Col Vetoraz

Variable
E-Ticket
Over deze activiteit
Col Vetoraz is lid van The Grand Wine Tour Association : de Grand Wine Tour is een excellentie in gastvrijheid die de Italiaanse wijnhuizen onderscheidt Col Vetoraz, in 1993 opgericht door Francesco Miotto, Paolo De Bortoli en Loris Dall'Acqua, is in Santo Stefano di Valdobbiadene in Conegliano-Valdobbiadene, het meest traditionele wijngebied van Prosecco Superiore. Wijnen worden hier al honderden jaren geproduceerd en Prosecco werd voor het eerst genoemd in documenten in 1772. Het gebied strekt zich uit door de heuvels van de provincie Treviso tussen de steden Conegliano en Valdobbiadene, met de Dolomieten in het noorden en de Adriatische Zee tot het oosten, het creëren van uitstekende microklimaten voor de wijnbouw. In feite werd Conegliano-Valdobbiadene in 2010 als UNESCO Werelderfgoedkandidaat ingedeeld vanwege de sterke band tussen zijn oude wijncultuur en het land, en vanwege zijn schoonheid: zijn terrasvormige wijngaarden tegen een alpine achtergrond vormen één geheel van de meest verbluffende territoria van Italië. Al het werk en de oogst gebeurt noodzakelijkerwijs met de hand vanwege de steile hellingen, waardoor de naam "heroïsche wijnbouw" wordt verkregen vanwege de veeleisende aard van de arbeid. Col Vetoraz streeft ernaar de natuurlijke kenmerken van hun druiven te behouden met behulp van de beste en nieuwste technologie. Alle zeven van hun mousserende wijnen zijn Valdobbiadene DOCG, de hoogste kwaliteitsaanduiding voor een Prosecco-wijn. Hun vlaggenschipwijn, de Cartizze Superiore (genoemd naar de zeer prestigieuze wijngaard waaruit hij is gemaakt), is intens en toch delicaat met een romig schuim en aroma's van bloemen en rijp fruit. Je kunt kiezen tussen twee ervaringen: Vijf Prosecco DOCG-proeverijen: - Brut Dosaggio Zero - Brut - Extra droog - Millesimato Dry - Cartizze Superiore Dry gepaard met een lokale koude snede als soppressa en typische kaas uit de bergen.
Vijf Prosecco DOCG-proeverijen en Grappa - Brut Dosaggio Zero - Brut - Extra droog - Millesimato Dry - Cartizze Superiore Dry - Brut Rosa Dodici Lune - Grappa di uve monovitigno Glera gepaard met een lokale koude snede als soppressa en typische kaas uit de bergen.
Kenmerken
Eten
60% Toerisme
50% Cultureel
40% Adrenaline
35%