Patisserieworkshop croissants en traditioneel ontbijt in Parijs
3 h
Les
Ontbijt
Over deze activiteit
Croissants werden vroeger gemaakt van gewoon brooddeeg, maar tegenwoordig worden ze gemaakt van pâte feuilletée levée (gelaagd gistdeeg). Het is zeker een van de meest ingewikkelde soorten deeg uit de Franse pâtisserie.
Na 3 uur met onze chef-kok heeft u genoeg kennis opgedaan om croissants te maken die niet alleen licht zijn, maar waarvan de buitenkant knapperig is en de binnenkant smelt in uw mond. U leert elke stap in het bereiden van klassieke botercroissants en croissants met amandelen, maar u leert ook pain au chocolat (chocoladecroissants), pain aux raisins (croissants met rozijnen) met banketbakkersroom, en andere variaties van de croissant te maken, die zowel heerlijk als onverwacht zijn.
U leert een aantal specifieke technieken:
• U maakt de Detrempe: een mengsel van bloem, water, zout, boter, gist, zoals gebruikt bij de bereiding van croissants.
• U maakt de Beurrage: waarbij u boter toevoegt aan het deeg genaamd pâton.
• Pâton: het croissantdeeg nadat de boter in de detrempe is gevouwen en zo een envelop vormt.
• U werkt om de beurt: u mag om en om het croissantdeeg (pâton) rollen en vouwen.
• Feuilleter (lagen maken): u smeert de boter op een laag deeg en vouwt en rolt het deeg om dunne lagen of vellen te maken.
• Abaisser (uitrollen): u rolt een enkele laag deeg met een deegroller uit tot de gewenste dikte voor u het vel in stukken snijdt.
• Volg la pousse (het gisten en het rijzen): het gefermenteerde deeg zet uit vanwege de gist.
Na 3 uur met onze chef-kok heeft u genoeg kennis opgedaan om croissants te maken die niet alleen licht zijn, maar waarvan de buitenkant knapperig is en de binnenkant smelt in uw mond. U leert elke stap in het bereiden van klassieke botercroissants en croissants met amandelen, maar u leert ook pain au chocolat (chocoladecroissants), pain aux raisins (croissants met rozijnen) met banketbakkersroom, en andere variaties van de croissant te maken, die zowel heerlijk als onverwacht zijn.
U leert een aantal specifieke technieken:
• U maakt de Detrempe: een mengsel van bloem, water, zout, boter, gist, zoals gebruikt bij de bereiding van croissants.
• U maakt de Beurrage: waarbij u boter toevoegt aan het deeg genaamd pâton.
• Pâton: het croissantdeeg nadat de boter in de detrempe is gevouwen en zo een envelop vormt.
• U werkt om de beurt: u mag om en om het croissantdeeg (pâton) rollen en vouwen.
• Feuilleter (lagen maken): u smeert de boter op een laag deeg en vouwt en rolt het deeg om dunne lagen of vellen te maken.
• Abaisser (uitrollen): u rolt een enkele laag deeg met een deegroller uit tot de gewenste dikte voor u het vel in stukken snijdt.
• Volg la pousse (het gisten en het rijzen): het gefermenteerde deeg zet uit vanwege de gist.
Inclusief
- Professionele Franse chef-kok
- Gebak cursus en proeverij
- Kleine groepen van maximaal 6 deelnemers
- Engelstalige kopie van de recepten
- Schorten
- Alle kookapparatuur
- Neem thuiszakken mee
Niet inclusief
- Fooi
- Hotel ophalen en wegbrengen
- Vervoer van / naar bezienswaardigheden
Aanvullend
- U ontvangt (afhankelijk van beschikbaarheid) binnen 48 uur na de boeking een bevestiging
- Maximaal 6 personen per boeking
- De minimum leeftijdseis voor onze croissantlessen is 15 jaar oud. Die studenten ouder dan 15, maar nog steeds als minderjarigen beschouwd, moeten worden vergezeld door een volwassene die is ingeschreven voor de klas. Het is van cruciaal belang voor uw kind om te genieten van banketbakkerswerk en bereid te zijn om er gedurende 2 of 3 uur aan deel te nemen.
- Gelieve eventuele allergieën of speciale dieetwensen te vermelden op het moment van reserveren
- Gelieve uw contactgegevens van Parijs te vermelden op het moment van boeking; deze informatie is bedoeld voor de touroperator om alleen voor contactdoeleinden op te nemen
- Minimumaantallen zijn van toepassing. Er is een mogelijkheid tot annulering na bevestiging als er niet genoeg passagiers zijn om aan de vereisten te voldoen. Als dit gebeurt, krijgt u een alternatief of volledige restitutie aangeboden
- Gelaagd gistdeeg vereist veel voorbereidingstijd, bij voorkeur de dag ervoor. De tijdseis en technische details maken croissants zo veeleisend. Daarom zullen er stages worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat u aan het einde van de cursus kunt genieten van uw gebak. Je zult deze etappes nog steeds tijdens de cursus werken.
- Draag comfortabele, casual kleding en platte comfortabele schoenen, lang haar moet worden teruggebonden.
- Er is bij deze ervaring een minimumaantal reizigers vereist. Indien deze wordt geannuleerd als het aantal niet wordt gehaald, kunt u kiezen voor een andere datum/ervaring of een volledige restitutie
Kenmerken
Toerisme
80%
Cultureel
60%
Eten
55%
Origineel
30%
Collecties
Deze ervaring maakt deel uit van deze collecties
Soortgelijke collecties
Klik om andere ervaringen te ontdekken
Dit vindt u misschien ook leuk
Alles bekijken 52 Collecties
Klik om andere ervaringen te ontdekken
Alles bekijken
Collecties
Eiffel tower
167 Activiteiten
Collecties
Louvre museum
196 Activiteiten
Collecties
City tour
83 Activiteiten
Collecties
Moulin Rouge
42 Activiteiten
Collecties
Hop-on Hop-off & Bus
55 Activiteiten
Collecties
Seine River cruise
227 Activiteiten
Collecties
Versailles
207 Activiteiten
Collecties
With a local
79 Activiteiten
Collecties
Other museums
107 Activiteiten
Collecties
Walking tour
179 Activiteiten