Kookles in het historische stadscentrum van Lucca
5 h
Les
Over deze activiteit
Ga naar de locatie van de kookles in het historische centrum van Lucca dat eenvoudig te bereiken is vanaf uw centrale verblijf.
Wandel met de chef-kok naar een markt voor een rondleiding en om ingrediënten uit te kiezen. Leer meer over enkele van de leveranciers van lokale producten en delicatessen van Lucca en bezoek wellicht een wijnwinkel. Het menu van de dag brengt ons waar we moeten zijn. Onderweg komt u meer te weten over de delicatessen uit de regio en kunt u die proeven terwijl we winkelen. Vervolgens gaat u terug naar het 18e-eeuwse paleis, op slechts een korte loopafstand van de winkelstraten.
Doe uw schort om, neem een slokje van uw prosecco of koffie (naar keuze) en begin uw kookles met een proeverij van vier extra virgine-olijfolies uit de streek om die te vergelijken en in contrast met elkaar te zien en kom meer te weten over het selecteren, kopen, gebruiken en bewaren van authentieke extra virgine-olijfolie. Giuseppe groeide op een olijfoliemolen op en kan veel verhalen en tips over de oude en de nieuwe methoden voor verwerking delen. U krijgt ook lokale kazen en honing uit Toscane te proeven die worden vergezeld door de beroemde gusti focaccia.
Daarna is het de beurt aan het menu. Chef-kok Giuseppe kiest producten die betrekking hebben op de seizoenen van Toscane waardoor de menu's het hele jaar door variëren, maar altijd een voorgerecht, twee pasta- of risottogerechten, een nagerecht, een wijn uit de regio, Nespresso en limoncello bevatten. (Er kan rekening worden gehouden met dieetbeperkingen wanneer we daar van te voren van op de hoogte zijn gebracht.)
De ruime keuken en voorbereidingsruimte zijn volledig voorzien van airconditioning en ontworpen met oog op zowel elegantie als modern gemak. Het is een comfortabele locatie waar u ook de kans krijgt om een kijkje te nemen in een Toscaans pallazo, met hoge, gewelfde plafonds met kastanjehouten balken en antieke houten en marmeren vloeren.
U gaat zitten voor een authentieke maaltijd in uw spectaculaire eetzaal met verse bloemen, fijn linnengoed en klassieke muziek om ervoor te zorgen dat uw lunch één van de meest memorabele maaltijden in Toscane zal zijn.
Er is niets meer organisch en bourgondisch dan koken met vrienden en genieten van Toscaanse gerechten die door u zijn bereid. Wij hopen dat de recepten en technieken die u bij ons leert nog vele jaren voor mooie herinneringen en heerlijke maaltijden thuis zullen zorgen.
Wandel met de chef-kok naar een markt voor een rondleiding en om ingrediënten uit te kiezen. Leer meer over enkele van de leveranciers van lokale producten en delicatessen van Lucca en bezoek wellicht een wijnwinkel. Het menu van de dag brengt ons waar we moeten zijn. Onderweg komt u meer te weten over de delicatessen uit de regio en kunt u die proeven terwijl we winkelen. Vervolgens gaat u terug naar het 18e-eeuwse paleis, op slechts een korte loopafstand van de winkelstraten.
Doe uw schort om, neem een slokje van uw prosecco of koffie (naar keuze) en begin uw kookles met een proeverij van vier extra virgine-olijfolies uit de streek om die te vergelijken en in contrast met elkaar te zien en kom meer te weten over het selecteren, kopen, gebruiken en bewaren van authentieke extra virgine-olijfolie. Giuseppe groeide op een olijfoliemolen op en kan veel verhalen en tips over de oude en de nieuwe methoden voor verwerking delen. U krijgt ook lokale kazen en honing uit Toscane te proeven die worden vergezeld door de beroemde gusti focaccia.
Daarna is het de beurt aan het menu. Chef-kok Giuseppe kiest producten die betrekking hebben op de seizoenen van Toscane waardoor de menu's het hele jaar door variëren, maar altijd een voorgerecht, twee pasta- of risottogerechten, een nagerecht, een wijn uit de regio, Nespresso en limoncello bevatten. (Er kan rekening worden gehouden met dieetbeperkingen wanneer we daar van te voren van op de hoogte zijn gebracht.)
De ruime keuken en voorbereidingsruimte zijn volledig voorzien van airconditioning en ontworpen met oog op zowel elegantie als modern gemak. Het is een comfortabele locatie waar u ook de kans krijgt om een kijkje te nemen in een Toscaans pallazo, met hoge, gewelfde plafonds met kastanjehouten balken en antieke houten en marmeren vloeren.
U gaat zitten voor een authentieke maaltijd in uw spectaculaire eetzaal met verse bloemen, fijn linnengoed en klassieke muziek om ervoor te zorgen dat uw lunch één van de meest memorabele maaltijden in Toscane zal zijn.
Er is niets meer organisch en bourgondisch dan koken met vrienden en genieten van Toscaanse gerechten die door u zijn bereid. Wij hopen dat de recepten en technieken die u bij ons leert nog vele jaren voor mooie herinneringen en heerlijke maaltijden thuis zullen zorgen.
Inclusief
- Markttour
- Prosecco en speciale proeverij
- Praktische kookles
- Viergangenmenu (voorgerecht, twee pastagerechten, dessert)
- Regionale wijnen, een fles water, Nespresso
- Receptenboekje geschreven door Giuseppe
- Certificaat van voltooiing
- EVCC-schort (volwassenen)
- Markttour en proeverij
- Olijfolieproeverij
- Lokale kaas en honing-proeverij
Niet inclusief
- Fooien (optioneel)
Aanvullend
- U ontvangt binnen 48 uur een boekingsbevestiging, afhankelijk van de beschikbaarheid
- Minimaal 2 volwassenen per boeking
- Maximaal 8 personen per boeking
- Minimumleeftijd 12 jaar
- Er is een minimumaantal reizigers vereist. Het kan zijn dat de tocht na bevestiging wordt geannuleerd als er niet genoeg deelnemers zijn. Mocht dit gebeuren, dan krijgt u een alternatief aangeboden of een volledige restitutie
Kenmerken
Toerisme
95%
Eten
90%
Cultureel
85%
Origineel
45%
Vergelijkbare activiteiten in Lucca
Klik om andere ervaringen te ontdekken