Culinair Bologna: Bezoek aan fabriek met heerlijke lunch en wijnproeverij

1 day
Lunch
Over deze activiteit
's Ochtends gaat u naar een kaasmakerij, waar u ziet hoe parmigiano reggianokaas wordt gemaakt, de beroemde en heerlijke ambachtskaas die alleen hier in de regio Emilia-Romagna wordt gemaakt. U hebt de zeldzame gelegenheid getuige zijn van het gehele proces: van de levering van de melk in de ochtend en het stremproces van de kaasmakers tot de uiteindelijke rijping. U ziet ook de enorme opslag van deze kaas.

Aan het einde van het bezoek kunt u genieten van een heerlijk ontbijt met een glas droge lambrusco en uiteraard meer dan genoeg van deze speciale kaas. Daarna kunt u parmigiano reggianokaas kopen die 16 tot 36 maanden heeft gerijpt voor een kwart van de prijs die u in Nederland betaalt. De vloeren in de fabriek worden nat, wees dus voorzichtig.

Na een bezoek aan de fabriek gaat u door naar Acetaia, waar u ziet hoe de beroemde Aceto Balsamico Tradizionale di Modena D.O.P wordt gemaakt, balsamicoazijn die minstens twaalf jaar heeft gelegen. Dit is geen fabriek, maar een familie die kleine beetjes maakt van de beste azijn op aarde, met dezelfde druivenrijpprocessen en eikenhouten vaten die de Italianen al eeuwenlang in deze regio gebruiken. Het resultaat zo heerlijk dat het moet worden geproefd. Tijdens een volledige proeverij van de Tradizionale D.O.P. kunt u de zes jaar oude balsamico vergelijken met die van twaalf of vijfentwintig jaar oud. Ook proeft u ricotta, balsamicojam en ijs in combinatie met de zes jaar oude balsamicoazijn.

Daarna ziet u hoe prosciutto (Italiaanse ham) wordt gemaakt. Hier komt u meer te weten over het precieze ambacht van het maken van een van de meest verfijnde hamsoorten. Ook kunt u genieten van verse plakjes prosciutto di Modena D.O.P. in combinatie met een glas lambrusco. Tijdens de zaterdagtour gaat u naar een prosciuttoproducent in Savigno, een klein dorp in de heuvels van Bologna.

De volgende stop is een authentieke Italiaanse lunch in een originele Trattoria of in een gecertificeerde biologische wijnmakerij: de perfecte afsluiting van een dag met het beste wat de Italiaanse eetcultuur te bieden heeft. Hier ervaart u ook de beroemde Italiaanse lichte lunch, een meergangenlunch met lokale specialiteiten en lokale wijnen.
Inclusief
  • Ophalen en afzetten bij hotel, treinstation of vliegveld
  • Vervoer met minibus met airconditioning
  • Proeverijen
  • Lunch met bijpassende wijn
  • Fles water
  • Ontbijt
  • Chauffeur/gids
  • Tour met een kleine groep
Niet inclusief
  • Fooien (optioneel)
Aanvullend
  • U ontvangt binnen 48 uur een boekingsbevestiging, afhankelijk van de beschikbaarheid
  • Het is raadzaam comfortabele schoenen aan te trekken
Kenmerken
Eten
80% Toerisme
75% Cultureel
65% Origineel
20%